21 OPITTUA ASIAA 21 VUODESSA

Tänään on syntymäpäiväni. Täytän 21 vuotta, ja ainakin tähän mennessä on tuntunut, että elämä muuttuu vuosi vuodelta vain paremmaksi. Sitä oppii jatkuvasti tuntemaan itsensä paremmin, saa enemmän vapautta valita ja pääsee tekemään elämästään juuri omannäköistä. Itsetuntokin kehittyy ihan kuin itsestään iän myötä, eikä enää jaksa välittää pikkujutuista, joista esimerkiksi yläasteikäisenä stressasi. Listasinkin tähän 21 tärkeää ja vähemmän tärkeää asiaa, joita olen pienen elämäni aikana tähän päivään mennessä oppinut.


IMG_2257-2

1. Kadehtiminen ei kannata. Tämän asian oivaltaminen vaikuttaa aivan älyttömästi omaan hyvinvointiisi. Toisen menestys ei ole sinun onnestasi pois, ja siitä pitäisi ennemminkin inspiroitua kadehtimisen sijaan. Sitäpaitsi, et voi koskaan tietää toisen elämästä kaikkea. Vaikka jollakin toisella olisi jotain, mitä itselläsi ei, saattaa myös sinulla olla jotain, mitä juuri tämä toinen sinussa ihailee. 

2. Ota rennommin. Yläasteella ja vielä lukion alussa olin aivan järkyttävä koulustressaaja, ja vaadin itseltäni aivan liikaa. Myöhemmin olen oppinut suhtautumaan kaikkeen vähän rennommin ja laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen.

3. Arvosta ihmisiä ympärilläsi, äläkä ota mitään itsestäänselvyytenä.

4. Leikkaa ne hiukset.

5. Kun unelmansa uskaltaa sanoa ääneen, niillä on paljon suurempi todennäköisyys toteutua. Kerro hulluimmatkin haaveesi ja tavoitteesi muille, sillä ikinä ei tiedä, milloin juuri oikeat korvat ovatkin kuulemassa, ja saatat saada apua unelmiesi tavoittelussa.

6. Herää aikaisin, ja käytä ne aamun ensimmäiset hetket johonkin järkevään, sillä silloin olet tehokkaimmillasi.

7. Juokseminen auttaa aina. Kun huonon fiiliksen sattuessa lähtee lenkille ja iskee lempparimusat korville, on kuin uusi ihminen palatessaan. 

8. Älä välitä muiden mielipiteistä. Tee rohkeasti omaa juttuasi ja uskalla toteuttaa itseäsi. Sitä tulee helposti miettineeksi, että mitäköhän tuo ja tuokin minusta ajattelee, mutta totuus on, että loppujenlopuksi juuri kukaan ei oikeastaan ajattele sinusta yhtään mitään 😀 Tässä asiassa olen parin viimeisen vuoden aikana ottanut kunnon harppauksen eteenpäin.

9. Jos haluat jotain, mitä sinulla ei ole ennen ollut, sinun pitää olla valmis tekemään jotain, mitä et ole ennen tehnyt. Se ei aina ole helppoa, mutta varmasti sen arvoista.

10. Ruoho ei todellakaan ole aina vihreämpää aidan toisella puolen.

IMG_2255-2

11. Koti-ilta, oma rauha ja rentoutuminen voittavat baarissa reuhaamisen 6-0. 

12. Kuuntele itseäsi, ja ihan oikeasti vain itseäsi, kun teet valintoja elämässäsi. Älä elä muiden odotusten mukaan, sillä sinä olet ainoa ihminen, joka joutuu olemaan läsnä elämässäsi sen jokaisena päivänä. Uskalla muuttaa mieltäsi ja olla rohkea niitä suurempiakin päätöksiä tehdessäsi. 

13. Asioilla on tapana järjestyä. Pienestä asiasta saa muodostettua omassa päässään ison murheen, ja myöhemmin lähinnä naurattaa, kuinka turhasta sitä tuli taas panikoitua. Yksi hyvä apukeino tähän on miettiä, vaikuttaako kyseinen asia yhtään mihinkään enää vuoden, kuukauden tai edes viikon päästä. 

14. Älä edes yritä ruskettua. Et kuitenkaan rusketu, ja mitä todennäköisimmin palat. Käytä ihan suosiolla sitä itseruskettavaa.

15. ”Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always.” Ihmisestä ei todellakaan aina näy ulospäin, mitä hänellä on tällä hetkellä elämässään menossa. Sosiaalisessa mediassa tämä tuntuu korostuvan entisestään, eikä ymmärretä, että somessa jaetut jutut ovat vain pieniä, tietoisesti valittuja paloja ihmisen elämästä.  

16. Kirjoita kaikki ylös. Lääkäriaikojen päivämäärät ja kellonajat, postausideat, osoitteet ja reissulle pakattavat tavarat. Älä edes kuvittele, että muistaisit jotain omin avuin.  

17. Kaikesta selviää googlettamalla. Ihan kaikesta.

18. Elämästä pitää pystyä nauttimaan sen jokaisena päivänä, ei pelkästään lomalla tai viikonloppuna. Kun onnistuu tekemään omasta arjestaan mieluista, säästyy kaiken maailman sunnuntai- ja maanantaimasiksilta. Arki ei ole synonyymi tylsälle tai ankealle.

19. Kaikki ne pelon, surun ja ahdistuksen tunteet mahdollistavat myös niiden kaikkein ihanimpien tunteiden tuntemisen. Elämä on täynnä ääripäitä. Tasapaksuus olisi tylsää.

20. Kun tuntuu, ettei tästä tule nyt yhtään mitään, pidä suosiolla tauko, äläkä yritä väkisin. Palaat asiaan ihan uudella tarmolla seuraavana aamuna. Pätee lähes kaikkeen. 

21. Äiti on aina lopulta oikeassa. Ainakin melkein.


IMG_2093-2

Paljon on siis opittu, mutta paljon on vielä oppimatta. Jätän edelleen asiat lähes poikkeuksetta viime tippaan, yritän löytää tasapainoa herkuttelun ja terveellisen ruuan välille ja koitan päästä eroon äkkipikaisuudestani. Olen myös edelleen täysi tunari keittiössä…
Tultiin viettämään synttäriviikonloppua tänne Helsingin Sokos Hotel Presidenttiin, ja runsaan aamiaisen jälkeen voidaankin nyt suunnata vatsat täynnä kohti uutta, aurinkoista päivää! Leppoisaa sunnuntaita ihmiset 

Seuraa myös:
Instagram @suvisailamaria
Snapchat @suvisailamaria

kesäkuu 10, 2017
kesäkuu 22, 2017

RELATED POSTS

8 Comments

 1. Vastaa

  Sofia

  marraskuu 30, -0001

  Ihania asioita, hymyilin monta kertaa tätä lukiessa:)Ja niin totta toi ruskettumisjuttu, heh 😃

  Ihanaa synttäripäivää sulle ja hirmuisesti onnea ♥

 2. Vastaa

  Anonyymi

  marraskuu 30, -0001

  Paljon onnea ❤️

 3. Vastaa

  HENNA

  marraskuu 30, -0001

  Siis tää postaus tuli niin tajuttoman hyvään saumaan, ettei tosikaan. Esimerkiksi toi kohta 4. Oon tässä kohta 1,5 vuotta arponut uskallanko leikata hiukset just ja just olkapäille yltäviksi. Latvat on nyt ihan hamppua ja olis niin siistiä kokeilla sitä. Koska mulla on AINA ollut pitkät hiukset. Mut en oo uskaltanut kun se on hölmönä tuntunut niin lopulliselta! Mut pyhpah, kyllä ne kasvaa takasi 😊 Siispä nyt mä uskaltaudun ja kokeilen tätä keskiviikkona kun mulla on kampaaja! Mun on myös ehkä pakko vähän lainata tätä sun postaus ideaa, tää on niin ihana postaus! 😊 ja niin tietysti Ihanaa synttäriä Suvi! <3

  http://www.hennam.fi

 4. Vastaa

  Suvi Myllymäki

  marraskuu 30, -0001

  Kiitos <3

 5. Vastaa

  Suvi Myllymäki

  marraskuu 30, -0001

  Jee ihana kuulla että postaus sai hymyn huulille 😊
  Kiitos paljon ihana Sofia <3

 6. Vastaa

  Suvi Myllymäki

  marraskuu 30, -0001

  Voi vitsi mikä ihana kommentti!!
  Ehdottomasti vaan leikkaamaan hiukset, mä vedin pitkän tukan polkaksi muutama kuukausi sitten, enkä oo katunut hetkeäkään. Hiukset tuntuu ja näyttää paljon paksummilta ja elinvoimaisemmilta, ne pysyy paremmin kiharalla koko päivän ja jotenkin kummasti huonojen hiuspäivien määrä on leikkaamisen jälkeen vähentynyt varmaan puolella! 😃

  Ja lainaa ihmeessä, lukisin mielelläni sultakin samantyyppisiä juttuja 😊

  Kiitos paljon Henna ♥

 7. Vastaa

  Milla

  marraskuu 30, -0001

  Myöhäiset onnittelut sulle! <3 Tää oli kyllä todella ihana postaus ja jokainen juttu on kyllä täyttä totta!! Äitikin aina sanoo, että asioilla on tapana järjestyä. Tässä vuosien varrella oon itsekin oppinut ottamaan rennommin, tekemään mitä itse haluan ja Google auttaa aina, haha :–D

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

 8. Vastaa

  Suvi Myllymäki

  marraskuu 30, -0001

  Kiitos paljon Milla ♥

  Äidit on kyllä useimmiten oikeassa 😊

LEAVE A COMMENT