KAIKKI IRTI KESÄSTÄ

Kesän ehdottomasti parhaisiin paloihin kuuluvat päivät, jolloin tehdään kaverin kanssa minireissu toiseen kaupunkiin, haahuillaan päämäärättömästi ympäriinsä, käydään jossain välissä vetämässä ruokaöverit sushibuffassa, hullaannutaan sisustusliikkeiden alennusmyynneistä ja illalla suunnataan vielä rannalle, kun auringonvaloa riittää edelleen. Aika hujahtaa ohitse ihan huomaamatta, ja illalla suihkussa päivän pölyjä pois pestessä olo on väsynyt, mutta onnellinen. Viime sunnuntai oli juuri sellainen. 

Vielä pari viikkoa sitten minusta tuntui, etten ehdi tehdä tänä kesänä oikein mitään. Olen aina töissä, aika loppuu kesken ja kaikki kivat kesäaktiviteetit jäävät kokematta ja suunnitelmat toteuttamatta. Mutta eihän se niin mene. Se on ihan itsestä kiinni, miten päivänsä ja viikkonsa rakentaa. Tilanne täytyy itse ottaa haltuun ja ruveta vaan tekemään. Pyytää pari päivää vapaata, sumplia aikataulut yhteen ystävien kanssa ja pistää töpinäksi. Iltavuoronkin jälkeen voi hyvällä säällä vielä mennä ulos istuskelemaan ja vaihtamaan kaverin kanssa kuulumiset ilta-auringon lämmittäessä. Pitää oppia vastaamaan hauskoihin ehdotuksiin myöntävästi aina kun mahdollista, vaikka vähän väsyttäisikin. Valo ja lämpö pitävät kyllä energiatasoista huolen. 


Täytyy myös vihdoin hyväksyä se, ettei kesä tarkoita enää samaa kuin lapsena. Loma tuntui loputtoman pitkältä ja kaikki päivät olivat täynnä kivaa tekemistä uimarannalla hengailusta pihaleikkeihin. Aikuisiällä kesä ei ole pelkkää huoletonta yolottelua, ja velvollisuudet pitää joka tapauksessa hoitaa, vuodenajasta riippumatta. Siksi onkin tärkeää tehdä itselleen mieluista työtä ja osata myös nauttia niistä pienemmistäkin kesäjutuista. Kun elämän suurimmat palikat ovat kohdillaan, on hetkessä eläminen ja siitä nauttiminen paljon helpompaa, eikä huominen työpäivä tunnu ahdistuksena takaraivossa. Hikisen juoksulenkin jälkeen järveen pulahtaminen, aamukahvit parvekkeella, mansikat, mökkeily, rantakalliolla hengailu hyvän ystävän ja herkullisten eväiden kanssa, päiväreissut ja roadtripit, itse poimitut kukkakimput, grillailu, festarit, keikat ja muut tapahtumat. Ne tekevät kesästä kesän. Riippumatta siitä, tekeekö välissä myös vähän töitä.


Parin viikon päässä häämöttää roadtrip kahden jo lapsuudesta tutun ystäväni kanssa, ja huomiselle on sovittu treffit rantakalliolle. Lisäksi tein itselleni lupauksen treenata entistä enemmän ulkona. Vielä on kesää jäljellä. Onneksi.
heinäkuu 5, 2017
heinäkuu 18, 2017

RELATED POSTS

0 Comments

 1. Vastaa

  Sofia

  marraskuu 30, -0001

  Niin totta kaikki mitä kirjoitit <3 ihana postaus 😊!

 2. Vastaa

  Suvi Myllymäki

  marraskuu 30, -0001

  Kiitos Sofia! <3

LEAVE A COMMENT