IDENTITEETTIKRIISI JA SOMEAHDISTUS

Blogi ei ole päivittynyt moneen viikkoon, ja viimeisimmästä Instagram-kuvastakin on vierähtänyt melkein kuukausi. Olen viimeisten viikkojen aikana ehtinyt potea todellisen identiteettikriisin näiden somejuttujen kanssa. Miettinyt pääni puhki millaista sisältöä haluan tuottaa, mitä somekanavia hyödyntää ja miten? Mihin tulisi panostaa ja mihin suuntaan lähteä? Mikä olisi eniten minua? Tuntuu, että kokoajan pitäisi olla tekemässä jotain todella ihmeellistä ja paljastamassa jotain uutta ja yllättävää, jotta ihmiset jaksaisivat seurata ja mielenkiinto säilyisi.

Jossain vaiheessa viime vuoden loppupuolella huomasin, ettei tekstiä meinannut syntyä enää millään. Keksimäni aiheet eivät tuntuneet tarpeeksi mielenkiintoisilta, eivätkä kyhäämäni tekstit julkaisemisen arvoisilta. Jostain syystä alkoi tuntua tosi hölmöltä jakaa omaa elämäänsä ja arkeansa tänne, miksi se edes kiinnostaisi ketään?

Tiedostan olevani erittäin etuoikeutetussa ja onnellisessa asemassa voidessani sanoa näin, mutta mun elämä oli niin tasapainoisen onnellista ja arki niin hyvää ja ja tasaista, ettei siitä tuntunut irtoavan mitään mielenkiintoista sanottavaa. Aina kun mietin kulunutta viikkoa ja mitä siitä voisin kirjoittaa, oli sisältö melkeinpä sama: kouluhommia, blogijuttuja, salilla treenailua ja omassa rakkaassa kodissa viihtymistä. Onnea ja tyytyväisyyttä omaan arkeen. Ei mitään suuria oivalluksia tai tulevaisuutta mullistavia elämänmuutoksia.

Kun koulussa oli käynnissä loppurutistus ennen joululomaa ja koneella tuli jo senkin puolesta roikuttua jatkuvasti, ei huvittanut enää päivän päätteeksi istua naama kiinni ruudussa kirjoittamassa postauksia. Viikottainen ruutuaika alkoi ahdistaa, ja välillä teki mieli poistaa kaikki sometilit, tyhjentää puhelin turhista sovelluksista ja keskittyä johonkin ihan muuhun. Irtautua täysin.

Päätin lopulta, että annan vain olla ja keskityn hetken aikaa ihan muihin juttuihin. Laitoin puhelimen syrjään ja vietin aivan ihanan joulun sukulaisten ja perheen kanssa. Nautiskelin hyvästä ruoasta ja rakkaiden seurasta, pelasin lautapelejä ja rentouduin ihan kunnolla. En ottanut kuvia, päivittänyt Instagramia tai edes selaillut somea. Vuosi vaihtui onnellisissa merkeissä ja lähdinkin tähän vuoteen tosi hyvällä fiiliksellä, vaikkakin vailla tietoa tulevasta.

Todellinen irtiotto somesta ja oikeastaan ihan kaikesta teki äärimmäisen hyvää. Pikkuhiljaa homma lähti selkiytymään kuin itsestään, ja vanha tuttu motivaatio alkoi hiipiä takaisin. Huomasin ikävöiväni kuvaamista, kirjoittamista, ideoiden keräilyä ja postausten suunnittelua. Nyt tiedän ainakin suurilta osin, mitä haluan täällä lähteä tekemään, ja mieli on täynnä kivoja suunnitelmia, joista olenkin jo aika innoissani.

Bloggaaminen on mun intohimo, enkä todellakaan ole valmis luopumaan tästä rakkaasta harrastuksestani. Haasteet ja tavoitteet motivoivat mua, ja tässä hommassa löytyy aina jotain kehitettävää, parannettavaa ja uutta opittavaa. Ja vaikka tämä olisi kuinka turhanpäiväistä hommaa tahansa, niin mä en oikeastaan edes välitä. Haluan myös uskoa, etteivät blogit ihan kokonaan ole vielä kuolemassa, vaikka sellaisellakin uhkaillaan jatkuvasti. Mä nimittäin satun tykkäämään tästä hommasta ihan hirmuisesti.

Kuulostan todelliselta hörhöltä sanoessani tämän, mutta eilen teepussista paljastunut mietelause ”Recognize that you are the truth” upposi jotenkin erityisen syvälle. (Kuten näiden teepussiennustusten joita seuraan kuin raamattua, kohdalla tuntuu tapahtuvan joka ikinen kerta.) Ei mun tarvitse yrittää olla mitään muuta tai miettiä päätäni kipeäksi näiden juttujen takia. Voin tehdä tätä just mun omalla tavalla, omaan elämääni ja ajatuksiini pohjautuen.

Ja vain toivoa, että se riittää.

joulukuu 14, 2018

RELATED POSTS

12 Comments

 1. Vastaa

  Ihanaista

  marraskuu 30, -0001

  Välillä itselläkin on ollut just samoja tuntemuksia ja jotenkin harmittaa, että somessa on se ahdistavakin puoli. Välillä sitä vaan alkaa epäillä itseään… Sama juttu kuitenkin omallakin kohdalla, että bloggaaminen on rakas harrastus ja onneksi useimmiten on niitä hyviä aikoja ja inspiraatiota riittää 😊

 2. Vastaa

  suvimyllymaki

  marraskuu 30, -0001

  Tällaiset tuntemukset on varmaankin lopulta melko yleisiä. Se on jännä, miten toisena päivänä some tuo niin paljon iloa, ideoita ja inspiraatiota, kun taas toisena päivänä se ahdistaa ja saa vertailemaan itseän muihin, ja tekisi mieli poistaa kaikki somekanavat. Ihanaa alkanutta vuotta sulle ja paljon inspiroituneita hetkiä bloggailun parissa! ❤️

 3. Vastaa

  Sini

  marraskuu 30, -0001

  Bloggaaminen on kyllä niin mahtava harrastus, kun sitä saa toteuttaa juuri niin kuin itse haluaa! Tuollainen someloma tekis varmasti hyvää ihan jokaiselle 😊 Odotan innolla sun uusia postauksia!

 4. Vastaa

  henrikaheta

  marraskuu 30, -0001

  Siis aivan ihana teksti! <3 Oon pohtinut oman instatilini kanssa samoja juttuja, vaikka blogin perustinkin vasta hiljattaen. Moni varmaan on miettinyt myös näitä juttuja ja tuntuu, että pitäisi elämässä tapahtua koko ajan ihan hirveesti, jotta lukijoiden mielenkiintoa voisi pitää yllä haluamallaan tavalla. Kuitenkin uskon siihen, että loppujen lopuks vaan sillä on väliä, mikä itsestä tuntuu hyvältä, koska vain niin sitä juttua jaksaa tehdä! Onnellisuudesta ja tavallisesta arjesta pitäisi muutenkin kirjoittaa enemmän, jotta kaikki ymmärtäisivät myös sen olevan arvokasta! Ehkä pitäis oivaltaa vaan se, että elämän ei tarvii olla yhtä hullunmyllyä, jotta se voi olla mielenkiintosta… Superia tulevaa kevättä sulle! <3 😊

 5. Vastaa

  emiliaalexa

  marraskuu 30, -0001

  Näitä samantyyppisiä postauksia on tullut nyt hiljattain tosi monelta ja pystyn itsekin samaistumaan! Tauko tekee niin hyvää välillä<3 Täytyy toteuttaa sitä omaa juttua ja koittaa olla vertailematta itseään toisiin :-* Sulla on ainakin aivan ihana blogi <3

 6. Vastaa

  emiliaveronikan

  marraskuu 30, -0001

  Ihana, että tästä somen ”varjopuolestakin” on nyt ollu monella juttua! Ja voin niin samaistua kaikkeen, tuntuu ettei oo mitään verrattuna kaikkien uutisten julkaisujen jälkeen ja välillä iskee ihan törkee kriisi.
  Välillä on kuitenkin hyvä kyseenalaistaa.
  Ja hei, mä eksyn ainakin sun blogiin aina tosi mielelläni 😍

 7. Vastaa

  suvimyllymaki

  marraskuu 30, -0001

  Oot niin oikeessa! Ehkä tästä hommasta tekeekin niin mielenkiintoista just se, että jokainen voi toteuttaa tätä niin omalla tavallaan. Ja täytyy todellakin alkaa kiinnittää huomiota siihen, että viettää tarpeeksi usein sitä täysin somevapaata aikaa.
  Ja hei ihana kuulla, kiitos kommentista Sini! ❤️

 8. Vastaa

  suvimyllymaki

  marraskuu 30, -0001

  Voi kiitos ihana!❤️
  Siis juurikin näin, vain sillä on väliä mikä itsestä tuntuu hyvältä, ja omien intohimojen toteuttaminen ja itselle mieluisimman polun kulkeminen näkyy positiivisesti myös ulospäin. Ja siis totuushan on, että se tavallinen arki on kuitenkin suurin osa ihmisen elämästä, joten nimenomaan siitä pitäisi keskittyä tekemään elämän parasta aikaa.
  Kiitos kommentista ja huippua tulevaa kevättä myös sulle!! ❤️

 9. Vastaa

  suvimyllymaki

  marraskuu 30, -0001

  Voi kiitos Emilia, ihana kuulla että tykkäät!❤️
  Oon myös huomannut että somesta ahdistuminen on nykyään valitettavan yleistä, vaikka se tuokin osaltaan myös paljon iloa, inspiraatiota ja uusia mahdollisuuksia. Liika on kuitenkin aina liikaa, ja kuten sanoit: tauko tekee niin hyvää. <3

 10. Vastaa

  suvimyllymaki

  marraskuu 30, -0001

  Olisi ihan mahtavaa, jos tää lisääntynyt keskustelu saisi ihmiset ymmärtämään, kuinka riippuvaisia lopulta ollaankaan somesta ja kuinka paljon annetaan sen vaikuttaa meihin. Kunnon irtiottoja puhelimesta ja sosiaalisesta mediasta todellakin pitäis ottaa useemmin!
  Ja hei aivan ihana kuulla, tää lämmitti mieltä!😍❤️

 11. Vastaa

  SaaraPyykko

  marraskuu 30, -0001

  Hyvä postaus😊 Silloin kun fiilis on toi, on varmasti hyvä ottaakin pieni breikki! Kyllä se inspiraatio ja innostus siihen sitten taas palaa jos on palatakseen😊 Turha ottaa liikaa stressiä, varmasti lukijat löytää blogiin tauonkin jälkeen❤️

 12. Vastaa

  suvimyllymaki

  marraskuu 30, -0001

  Kiitos ihanasta kommentista Saara!😊 Tauko oli todellakin paikallaan. ❤️

LEAVE A COMMENT