KODIN MERKITYKSESTÄ (+ALEKOODI!)

Postaus toteutettu yhteistyössä Desenion kanssa.

Olen aina ollut sellainen kotona viihtyvä tyyppi. Perjantai-iltana valitsen kotihengailun ulkona hillumisen sijaan, ja mulle on myös tärkeää, että kotona näyttää kivalta. Kun ympärillä on siistiä ja tavarat omilla paikoillaan, koko elämä tuntuu olevan jotenkin paremmin järjestyksessä, ja koen olevani aikaansaavampi sekä vähemmän stressaantunut.

Kodin merkitys korostui entisestään, kun muutin kesäksi Helsinkiin. Vuokrasin valmiiksi kalustetun asunnon, ja vaikka viihdyinkin Helsingissä äärimmäisen hyvin, aloin jossain vaiheessa todellakin kaivata omaa kotia.

Huomasin, kuinka paljon henkiseen hyvinvointiini vaikutti se, etteivät tavarat ympärilläni olleet minun, vaan jonkun toisen. Huonekalut eivät olleet itse valitsemiani, ja tilanpuutteen vuoksi kaikki tavarani eivät mahtuneet kaappeihin, joten jouduin väistelemään lattialla lojuvia Ikea-kasseja koko kesän. Vaikka asunto olikin ihan kiva, ja aivan ihanalla alueella, ei se silti tuntunut oikeasti kodilta. Ikävöin kaktusvauvojani, tilavassa keittiössä puuhastelua sekä tuttua maisemaa ikkunan takana. Sitä, kun joka ikinen tavara ympärilläni on minun.

Kun syksyn tullen palasin takaisin kotiin, tuntui niin hyvältä olla taas täällä. Vähän hassulta, mutta niin hyvältä. Fiilistelin viherkasvejani, riittävää kaappitilaa ja kodin tuoksua, iloitsin jopa eteisen kenkätelineestä. Sisustuskärpänenkin puraisi, ja halusin tehdä tänne muutamia pieniä muutoksia, jotta koti olisi vielä entistäkin mukavampi paikka. Ostin kuvissa näkyvän maton, vaihdoin parit huonekalut uusiin (tai siis vanhoihin, kuvassa näkyvä täydellinen lipasto lojui vintillä tyhjänpanttina), ja tein tilauksen Deseniolle.

 

”Kun ympärillä on siistiä ja tavarat omilla paikoillaan, koko elämä tuntuu olevan jotenkin paremmin järjestyksessä, ja koen olevani aikaansaavampi sekä vähemmän stressaantunut.”

Törmäsin hetki sitten kauppareissulla yllättäen yhteen vanhaan tuttuuni, joka kertoi lukevansa blogiani ja pitävänsä siitä kovasti. (Tästä kohtaamisesta jäi muuten ihan super hyvä fiilis koko päiväksi, terkkuja sulle jos luet tätä. <3) Vaihdettiin pikaisesti kuulumiset, ja yksi hänen lauseensa jäi pyörimään mieleeni pidemmäksi aikaa. ”Jännää, miten sitä lopulta palaa kotiin juuri niiden samojen juttujen perässä, joiden takia aikanaan lähti pois.”

Totta joka sana.

Lähdin täältä viime keväänä siksi, että olin kyllästynyt. Kyllästynyt pikkukaupungin hiljaisuuteen, samoihin maisemiin ja reitteihin, samoihin naamoihin päivästä toiseen. Itseään toistaneet arkirutiinit olivat alkaneet tympiä, ja kaipasin uutta elämää ja uusia ihmisiä ympärilleni. Ja niin hullunkurista kuin se onkin, juuri näitä asioita päädyin Helsinki-kesäni aikana kaipaamaan kaikista eniten. Kun syyskuun alussa palasin taas kotiin, olin maailman onnellisin ja kiitollisin ympäröivästä rauhallisuudesta ja luonnosta lähellä, rakkaista ihmisistä kävelymatkan päässä ja juuri niistä tutuista paikoista, reiteistä ja rutiineista. On ihanaa, kun lenkillä voi moikata lähes jokaiselle vastaantulijalle, ja kaupassa näkee aina tuttuja.

Tällä hetkellä, juuri nyt, en olisi missään muualla mieluummin, kuin kotona. Täällä on hyvä olla.

 

”Jännää, miten sitä lopulta palaa kotiin juuri niiden samojen juttujen perässä, joiden takia aikanaan lähti pois.”

Linkit julisteisiin: Green Plant, Nine Arch Bridge, Nice Butt, Green Banana Leaves, Bella Sketch ja Two Canoes.

Jos sullakin on tarvetta piristää kotisi ilmettä, jotta viihtyisit siellä entistäkin paremmin, suosittelen klikkaamaan itsesi osoitteseen Desenio.fi. Heidän sivuiltaan löytyy ihan valtava valikoima ihania julisteita eri kategorioissa, ja toimitus on todella nopea. Omat julisteeni tulivat perille muistaakseni jo kaksi päivää tilauksen tekemisen jälkeen!

Koodilla SUVI saat 25% alennusta julisteista 16.10. ja 18.10. välisenä aikana. Alennus ei koske kehyksiä tai handpicked-/collaboration-osioiden julisteita. Koodi on siis voimassa vain kolme päivää, joten nyt äkkiä shoppailemaan!

 

lokakuu 5, 2018
lokakuu 31, 2018

RELATED POSTS

7 Comments

 1. Vastaa

  emiliaalexa

  marraskuu 30, -0001

  Sun koti on ihan älyttömän ihanan näköinen, niin kodikas ja boho💕

 2. Vastaa

  suvimyllymaki

  marraskuu 30, -0001

  Voi kiitos Henna! Hei viikonloppuna vihdon nähdään!!😍😍

 3. Vastaa

  suvimyllymaki

  marraskuu 30, -0001

  Voi kiitos ihanasta kommentista😍 Viihdyn täällä kyllä paremmin kuin hyvin. <3

 4. Vastaa

  mirulehtinen

  marraskuu 30, -0001

  Mulle koti on täysin samanlainen paikka kuin sulle! Oon kunnon kotihiiri, jolla on tavarat aina omilla paikoillaan ja koti siisti. Just se epäjärjestys ja sotku kotona saa mun fiiliksen ärtyneeksi ja stressaantuneeksi. Niin ja tosi ihanan näköstä sulla kotona <3

 5. Vastaa

  Jenny

  marraskuu 30, -0001

  Sun postaukset ei oo jostain syystä päivittyneet mun bloggerin lukulistalle, vaikka oonkin itseni lukijaksi klikannut. Olinkin ihan superiloinen, kun puolivahingossa taas löysin sun blogin pariin, ja luin heti useamman postauksen kerralla 😊 Kirjoitat jotenkin todella mukaansa tempaavasti, ja kuvatkin ovat ilo silmille! Ihanaa syksyä sulle <3

 6. Vastaa

  suvimyllymaki

  marraskuu 30, -0001

  Koti on maailman paras paikka. <3
  Rakastan siistiä kotia ja nättiä ympäristöä, mutta tavaroiden järjestyksessä pitäminen tuottaa toisinaan suurta hankaluutta… Mutta ainakin toivoisin niiden olevan aina paikoillaan ja siistiä kaikkialla! 😃
  Kiitos paljon ihana ♥

 7. Vastaa

  suvimyllymaki

  marraskuu 30, -0001

  Voi kiitos paljon ihanasta kommentistasi, tää piristi niin paljon! <3
  Postaukset ei enää taida tosiaan sinne Bloggerin puolelle päivittyä, kun siirryin tänne Nouwiin, mutta onneks nyt kuitenkin löysit tiesi tännekin! 😍
  Huippua syksyn jatkoa sullekin! <3

LEAVE A COMMENT