12 KYSYMYSTÄ KULUNEESTA VUODESTA

Kymmenen kysymystä kuluneesta vuodesta

Törmäsin hetki sitten Instagramissa kuvaan, jossa ihmeteltiin sitä, kuinka vuoden 2019 ensimmäinen ja toinen puolikas tuntuvat kuin kahdelta eri vuodelta. Pystyin samaistumaan tähän ajatukseen täysin. Kun syvennyin tämän postauksen kysymysten kautta muistelemaan kulunutta vuotta, kaikki kevään ja alkuvuoden tapahtumat tuntuivat todella kaukaisilta, ihan kuin niistä olisi jo ikuisuus. Tänä vuonna on ehtinyt tapahtua niin paljon, ja erityisesti vuoden jälkimmäinen puolikas on ollut varmasti tapahtumarikkain ja poikkeuksellisin kausi tähänastisessa elämässäni. Nyt tehdäänkin kurkistus kuluneen vuoden tapahtumiin, oppeihin ja oivalluksiin. 

 

1. Mistä tänä vuonna tekemästäsi asiasta olet ylpeä?

Vaikka olen tietysti ylpeä siitä, että uskalsin lähteä Ranskaan vaihto-opiskelemaan, vaati sitäkin enemmän rohkeutta laittaa oma itseni etusijalle ja palata Suomeen, kun tilanne sen vaati. Tietysti myös puolimaratonilla itseni ylittäminen oli hieno kokemus, mutta tuollaiset asiat ovat kuitenkin lopulta niin mitättömiä kaiken sen edessä, mitä esimerkiksi oman ajatusmaailmani sisällä on ehtinyt tapahtua kuluneen vuoden aikana. 

2. Millaisissa hetkissä koit suurinta elämäniloa?

Hellepäivien juoksulenkeillä peltojen keskellä, festarikeikoilla parhaan ystäväni kanssa, lenkin jälkeen järveen pulahtaessa, Barcelonassa auringonlaskuja ihastellessa. Lyonissa taksin takapenkillä perinteisen ranskalaisen musiikin soidessa radiossa. Ed Sheeranin keikalla rakkaan ystävän kainalossa onnesta itkien. Aikaisissa aamuissa, jokapäiväisestä arjesta nauttiessa. 

3. Mikä kappale oli sinulle erityisen merkityksellinen tänä vuonna?

Mabel – Don´t call me up

Kymmenen kysymystä vuodesta 2019 Suvi Myllymäki

4. Miten pidit itsestäsi huolta tänä vuonna?

Ensimmäisenä tulee mieleen jooga, liikkuvuusharjoittelu ja ylipäätään kehonhuolto, jonka osalta ryhdistäydyin tänä vuonna ihan tosissani. Sanoisin kuitenkin, että suurin askel oman hyvinvointini eteen oli palata Ranskasta Suomeen suunniteltua aiemmin.

 5. Tärkeimmät tänä vuonna oppimasi asiat?

Se, mitä sinulla on itsesi kanssa, on kaikkein tärkeintä. Suhde omaan itseesi, hyvinvointisi, tapasi nähdä maailma. Onnellisuus ei ole sitä, että kaikki on jatkuvasti pelkkää voittoa ja helppoutta. Onnellisuus on sitä, että osaa keskittyä hyvään, ja löytää vaikeidenkin aikojen keskeltä ne asiat, joista olla kiitollinen.

6. Mikä oli paras lukemasi kirja?

Ulla Feldscher – Rakas, tiesitkö että olen psykopaatti

7. Mitkä piirteesi pääsivät tänä vuonna todella esiin?

Herkkyys. En ole koskaan pitänyt itseäni mitenkään kovin herkkänä tyyppinä, mutta tänä vuonna löysin itseni itkemästä varmasti useammin kuin aikaisempina vuosina yhteensä. En suinkaan siksi, että asiat olisivat olleet huonosti, vaan vuodatin kyyneliä nimenoman ilosta ja liikutuksesta. Sanoisin, että myös suomalaisuuteni korostui tämän vuoden aikana, sillä porukan ainoana suomalaisena vieraassa maassa omat juuret tulivat todellakin normaalia useammin esiin. 

8. Mitä sellaista teit, mitä et ollut koskaan ennen tehnyt?

Asuin ulkomailla.

10 kysymystä kuluneesta vuodesta

Kuvat: Ira H

9. Minne matkustit?

Barcelonaan, Tallinnaan, Lissaboniin, Lyoniin, Nizzaan, Monacoon, Grenobleen, Pariisiin sekä Geneveen. En siis tietenkään lentänyt näihin kaikkiin kohteisiin erikseen, vaan vaihto-opintojeni aikana hyödynsin lähikaupunkeihin matkustamiseen junia ja busseja. 

10. Mistä asioista olit erityisen kiitollinen?

Ah, lempiaiheeni. Voisin kirjoittaa kiitollisuudesta vaikka kokonaisen postauksen verran. Eniten arvostin varmastikin omaa kotiani ja arkeani Suomessa, hienoa kotimaatamme ylipäätään. Olin kiitollinen laajasta ja niin läheisestä suvustamme, luonnossa liikkumisesta, kesästä täällä maalla. Siitä, kuinka monet ystävät ja sukulaiset pääsivät juhlimaan mun läksäreitä. Mahdollisuudesta muuttaa syksyksi Ranskaan ja elää kesässä vähän pidempään. Siitä, kuinka uudet ystäväni siellä auttoivat mua löytämään asunnon ja tukivat muutenkin parhaansa mukaan jokaisessa käänteessä. 

11. Minkä asian kuluneesta vuodesta tulet muistamaan aina?

Varmasti melko ilmiselvä vastaus, mutta tietenkin vaihto-opintoni Lyonissa.

12. Mitä odotat tulevalta vuodelta?

Mulla on vuodesta 2020 niin hyvä ja inspiroitunut fiilis, etten malta odottaa, mitä kaikkea siistiä se tuokaan tullessaan! Odotan tietysti tradenomiksi valmistumista, mun ensimmäistä maratonia, suunnitteilla olevia huikeita reissuja, täysin uudelle alalle kouluttautumista, uusia aluevaltauksia somessa, ihania kesähetkiä… Näitä ja paljon muuta. 

joulukuu 8, 2019

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT